Griekenland 2017

Van Berkel naar San Marino

Eindelijk het is zover, we kunnen weg. Na weken van voorpret en enkele dagen voorbereiding rijden we op woensdagmiddag om 14.00 uur weg. Eerst nog even langs de weegbrug met volle vakantie bepakking. We zijn wat te zwaar, maar niet al te erg, dit is op te lossen door wat water uit de schoonwatertank te laten lopen.
Bij het wegrijden lezen we op internet dat het rond Eindhoven al vast staat, dit hadden we al verwacht vanwege het Hemelvaarts weekend. Wij pakken de A15 en rijden via Nijmegen naar Venlo. Het is maar 7 km meer, maar alles beter dan in de file staan. Zonder files rijden we Nederland uit, helaas is het in Duitsland anders. Er zijn heel veel wegwerkzaamheden en het is erg druk op de weg. Om 18.00 uur stoppen we om te eten, dan kunnen ondertussen de files een beetje oplossen. Na het eten rijden we het laatste uurtje zonder files naar Sprendlingen. Op de camperplek bij de Eura Mobil fabriek is nog plek genoeg. Ondertussen hebben we ook bericht van Rick en Gerliza dat zij om 16.00 uur zijn vertrokken en verwachten rond 22.00 uur in Sprendlingen te zijn. Om 21.30 uur komen zij de camperplaats oprijden. We kletsen even bij maar kruipen alle vier vroeg ons bed in.
Vandaag 425 kilometer gereden in 6,5 uur (incl. stoptijden)

De volgende dag zijn we vroeg op en rijden om 07.30uur weg. Nog even diesel tanken en dan de snelweg weer op. Het eerste uur kunnen we lekker doorrijden, maar dan begint de ellende. Volop wegwerkzaamheden en daardoor ook files. We doen over 470 km ruim 9 uur, incl. stoptijden. Net voor de Oostenrijkse grens, bij Lindau, verlaten we de snelweg omdat we geen GO box hebben en we verder via Zwitserland naar Italie gaan. We rijden ongeveer 20 kilometer binnendoor, langs de Bodensee. Hier is het erg druk met dagjesmensen. De hele weg is het file rijden. Dan zijn we eindelijk in Zwitserland en willen we bij de grens een 10 dagen formulier kopen voor schwerverkehr, maar het is een feestdag, dus hier zijn ze gesloten. We worden doorverwezen naar het grenskantoor in AU. Dit ligt ongeveer 5 kilometer verderop, gelukkig in de richting waar wij heen moeten. We kopen voor € 31,15 een 10 dagen kaart en rijden dan de snelweg weer op naar Liechtenstein. Hier hebben we een camperplek uitgekozen bij het Rheinstadion, een mixparking waar het vandaag erg rustig is. Op zon- en feestdagen en van 17.00 tot 07.00 uur hoef je niet te betalen en het eerste uur na 07.00 uur sta je ook gratis. Daarna is het Sfr 0,50 per uur, te betalen met cash geld. Je kan met euro’s betalen maar je krijgt dan zwitserse franks terug. Op de parkeerplaats is ook een loosplek.
Na het eten gaan we twee geocaches doen en lopen we de hoofdstad van Liechtenstein door. Het is een klein stadje, waar vandaag niet veel te beleven is. We zien een ijszaak en willen een ijsje eten, maar na het zien van de prijs € 3,30 voor 1 bolletje, doen we dit niet.

 
Het is vrijdag en weer zijn we erg vroeg wakker, hopelijk wordt dit snel anders in de komende week. Na het lozen van het toilet en wat water bijvullen rijden we richting Italië. We gaan via de San Bernardino tunnel, een erg mooie weg en vandaag gelukkig ook erg rustig. Een groot gedeelte is maar tweebaansweg, dus geen snelweg, maar is goed te rijden. We krijgen door dit stuk weg echt zin in vakantie ;-).

Nadat we Zwitserland zijn uitgereden gaan we naar een servicestation langs de snelweg. Een mooi systeem van de Italianen, bij de meeste tankstations kan je ook de camper servicen. We vullen de dieseltank en de watertank. We hoeven nu niet meer op het gewicht te letten. Daarna gaan we verder en eigenlijk rijdt het best wel lekker door in Italië. Zeker in vergelijk met gisteren. Bij Bologna komen we op exact hetzelfde punt als 3 jaar terug in de file te staan, gelukkig niet zo erg als toen. Dit keer kost het ons maar 15 minuten tijd, er heeft een auto in de brand gestaan. Om 17.00 uur rijden we parkeerplaats P13 op in San Marino. We hebben 606 kilometer gereden in 9,5 uur.
In San Marino blijven we 2 nachten staan.

Camperplaats P13 San Marino

Camperplaats P13 San Marino

Camperplaats P13 San Marino

Camperplaats P13 San Marino

Bewaren