Griekenland 2017

De overtocht

Zondagochtend gaan we servicen en rijden we op tijd naar Ancona. We gaan daar staan op een camperplaats bij de Auchan. We doen nog wat inkopen, wat een mooie winkel, hier willen we elke dag wel boodschappen doen. Zoveel heerlijke producten, je krijgt gelijk zin in koken en eten.
Om twee uur legen we nog even de wc, vullen de watertank bij en rijden we naar de haven van Ancona. We melden ons bij Minoan, de rij is gelukkig heel erg kort. We krijgen alle papieren en kunnen naar de wachtplek rijden. Eerst nog door de douane, wat bij sommige auto’s wel erg lang duurt. Wij mogen gelukkig, na een korte blik op onze id kaarten, doorrijden. We wachten nog even op Rick en Gerliza, want die staan een stukje verder in de rij. Daarna rijden we naar nr. 13 en sluiten we aan in de rij met campers en caravans voor Patras. Nu begint het lange wachten, want de boot heeft helaas 2 uur vertraging. Het aan boord gaan is zoals altijd hectisch, veel gefluit en geschreeuw van de italianen, maar zolang je zelf rustig blijft komt het goed. Ook niet te begrijpen dat ze alles zo strak tegen elkaar aanzetten, terwijl er ruimte over blijft. De camper wordt aan de stroom aangesloten, we pakken onze spullen voor de komende 24 uur en gaan aan boord. We kunnen gelijk naar onze cabine doorlopen en daarna gaan we gelijk door naar het restaurant.

zonsondergang ancona

Het is inmiddels 7 uur en we hebben gezonde trek. Het eten is wisselend, de voorgerechten zijn prima, maar het hoofdgerecht is bij de één goed en bij de ander matig. We betalen de rekening helaas zonder de 30% korting, lopen nog even over het schip en tegen 10 uur griekse tijd liggen we op bed. Nog even een filmpje kijken en dan slapen.
De volgende dag na een heerlijke douche gaat Roel sporten en ik reserveer een massage. Voor de kosten hoef je het niet te laten, onbeperkt sporten voor 6 euro en de massage is 12 euro voor 25 minuten. Hierna loop ik naar de receptie en vraag waarom wij de korting niet hebben ontvangen. Het blijkt dat wij een voucher hadden moeten ontvangen, deze hebben we helaas niet ontvangen. Achteraf kan er niets meer gedaan worden.

Bewaren