Griekenland 2017

Bozas (Asopos)

Na het bezoek aan Monemvasia rijden we naar de supermarkt, net buiten het stadje. We halen hier nog wat laatste boodschappen en rijden dan voor enkele dagen naar het strand (Bozas). We hebben op het camperforum al veel gelezen over dit plekje en dit willen we met eigen ogen zien. Net voor de lunch komen we hier aan en er staan al enkele Nederlandse campers en ook nog bekenden. Het wordt inderdaad een camperforum meeting. We parkeren de campers tegen het strand aan, zodat de camper in de zon staat (voor de zonnepanelen), maar wij lekker onder de bomen kunnen zitten.
Op deze plek kunnen we water tanken, de wc lozen, douchen en heerlijk eten.

Het dorpje Asopos is met de elektrische fiets goed te bereiken en we halen daar bij de bakker vers brood. Ook is er een kleine supermarkt en een groente- en fruit winkel. De weg er naar toe gaat door de sinaasappel plantages en er hangen er nog genoeg. De sinaasappels zijn erg lekker en sappig.

Vrijdagochtend is het bewolkt en stappen we op de fiets naar een dorpje verderop. Het ligt hemelsbreed 2,5 km bij ons vandaan, maar met de fiets is het toch 9 km fietsen.
Verder doen we niets bijzonders, we rusten lekker uit, kletsen met de 6 andere Nederlandse camperaars, de mannen gaan af en toe even met de kano het water op.

Vanaf zaterdag is de taverne elke dag open en eten wij daar elke avond. De kaart is uitgebreid, alleen op dit moment hebben ze nog niet alles. Maar de porc souvlaki is er heerlijk en de tzatziki ook.

We blijven hier tot na het pinksterweekend staan, want het is overal erg druk. Ook hier is het op zondag gezellig druk.