Griekenland 2017

Agios Andreas

Op het camperforum al het één en ander gelezen over deze plek. Ook Thole en Everdien schrijven enthiosiast in hun reisverslag over deze plek. We komen voor de lunch aan en vinden nog een plekje in de zon aan het strand en Rick en Gerliza gaan onder de bomen staan. We maken kennis met Thole en Everdien en brengen de rest van de dag door op het strand.

De gedoogplek is een voormalige camping, je kan hier mooi onder de bomen staan of direct aan het strand. De grieken zijn volop bezig om de beachbar en de taverne klaar te maken voor het seizoen. Bij de beachbar is ook een douche en ook een toilet. Hier kunnen we ook de toilet legen, maar zorg ervoor dat er geen toiletpapier in de wc zit, want daar kunnen de rioleringsbuizen in Griekenland niet erg goed tegen.

Maandag brengen we nog steeds luierend aan het strand door, de mannen gaan kajakken en aan het eind van de middag drinken we een drankje bij Thole en Everdien. ’s Avonds gaan we bij een taverne aan de haven een hapje eten. Dinsdag is weer een luie dag maar maken we de campers wel klaar voor vertrek de volgende dag. De kajak wordt weer schoongemaakt en opgeruimd en de watertanks weer gevuld.

In het dorpje zijn twee supermarkten, twee bakkers, een apotheek en nog wat winkeltjes en verder enkele tavernes. De jachthaven is nog niet echt druk, maar in het hoog seizoen komen hier veel zeilboten. Vanuit de haven kan je ook zeiltochten maken, dit kan met een nederlands bedrijf.

Woensdagochtend verlaten we dit mooie plekje weer en gaan we langzaam weer richting het noorden.