Griekenland 2017

Kalamata

Vrijdagochtend rijden we om half 9 naar de parkeerplaats van de grotten. Op de website staat dat de grotten vanaf 1 mei om half 9 open gaan. Helaas, dat is dus niet zo. De kassa gaat om 9 uur open maar dat betekend niet dat we gelijk de grotten in kunnen. De grotten moeten eerst gecontroleerd worden en daarna moeten we wachten totdat er 7 mensen zijn om een bootje vol te krijgen. Dit duurt minimaal 45 minuten maar kan ook anderhalf uur zijn. Aangezien er totaal geen schaduw op de plek is, rijden we door en laten we voor de 2e keer de grotten voor wat ze zijn.
Via een hele mooie weg rijden we naar Kalamata, hier gaan we eerst kijken op een camping, maar dat vinden we niet veel. Daarna rijden we naar de Marina, hier kunnen we voor € 12,40 staan en dit is incl. water, lozen, stroom en douchen. Dit is de minste plek waar we toe nu toe hebben gestaan, maar voor het doel waarvoor we in Kalamata zijn, prima.

Op Tripadvisor hebben we gekeken welke restaurants er goed worden aangeschreven. We schrijven nummer 1 en 2 op en ’s avonds gaan we daar kijken. Ondertussen gelijk een beetje winkelen en stoomtreintjes kijken die in het stadspark staan.

We gaan eten bij Ta Rolla een restaurant met authentieke griekse gerechten. Let wel op, je krijgt hier alles tegelijk op tafel, dus voorgerechten en hoofdgerechten. Na het eten lopen we terug naar de boulevard, een flinke wandeling, en drinken we nog wat op een terrasje.

 

Zaterdagochtend gaan we naar de farmers markt. Dit is de op één na grootste markt van Griekenland. Het is alleen een vers markt en er staan voornamelijk plaatselijke boeren. Je kan er vis, vlees, groenten en fruit kopen, maar ze staan er ook met kruiden, honing en planten.

Hierna fietsen we naar het kasteel van Kalamata, we betalen er 2 euro toegang voor en laten we het er maar op houden dat we voor het uitzicht hebben betaald. Het Kasteel is niet echt veel.

We fietsen daarna de boulevard op en neer. In Kalamata is het goed fietsen, er zijn langs de belangrijkste wegen fietspaden aangelegd.

Zaterdagavond gaan we eten bij de nummer 1 van Tripadvisor, restaurant Kardamo. Hier kan je grieks eten op een moderne manier. We hebben er heerlijk gegeten en in onze ogen terecht een nummer 1.

Zondagochtend verlaten we Kalamata weer en rijden we naar Agios Andreas.